Ingrid Tast - Kstzonen - zoneterapi og kranio-sakral behandling

Her på siden omtales:

Kranio-sakral terapi.
Unwinding.
Stille-punkt.
Hvor mange behandlinger.
Behandling af børn.Kranio-sakral terapi.
Mange kender ikke til denne unikke behandlingsform med det svære navn. Og det er synd da den er både behagelig og dybdeafspændende.

Selve behandlingen foregår fuld påklædt.
Gennem lette greb på hoved, rygrad, korsben og fødder påvirkes væsken omkring hjerne og rygmarv. Derved løsnes spændinger i muskler, sener, membraner, bindevæv og arvæv. 
Forkerte spændinger kan være opstået efter belastende arbejdsstillinger, infektioner, stress, faldulykker, chok, operationer eller kan stamme helt fra fødslen.
Du vil af og til fornemme små ryk i arme og ben, når en spænding løsner sig.
Behandlingen er meget effektiv til sportsskader, ryg og lændeproblemer, spændingshovedpine, bedring af blodomløbet, piskesmæld, tennisalbue, kapal tunnel syndrom m.m.
Det, at behandlingen virker gennem cerebrospinalvæsken og det autonome nervesystem gør at den har god effekt på stress-tilstande f.eks lettere angst, depression, manglende energi, søvnproblemer, hormonel ubalance, mave-tarmproblemer.

Behandlingen virker afbalancerende og kan modtages selv af nyfødte, da den er meget nænsom. Kranio-sakral terapi er i familie med kiropraktikken og osteopatien, men er somsagt mere dybdeafspændende.

På klinikken benytter jeg desuden to discipliner indenfor kranio-sakral terapien.

Unwinding:
En metode hvor en spænding i f.eks. armens muskler, afhjælpes gennem bevægelse. Dette foregår ved at jeg støtter og følger de bevægemønstre armen selv vælger. Denne metode kan være særdeles effektiv til tennis albue, frossen skulder, karpaltunnel syndrom m. m.

Stille-punkt:

Er en tilstand, der spontant opstår under behandlingen. Kroppen kommer helt i ro. Åndedrættet bliver overfladisk, blodtrykket sænkes og kroppen arbejder på højtryk med at reparere sig selv. Hjernebølgernes frekvens sænkes. Denne tilstand lader din underbevidsthed arbejde uforstyrret.
Her kan følelsesmæssige aspekter/ erindringer komme til at stå mere klart, og du vil måske opnå at kunne skelne bedre mellem væsentligt og uvæsentligt


Hvor mange behandlinger.
En behandling kan af og til fjerne dine gener og gøre dig symptomfri.
Det er mere almindeligt at der skal 2-3 behandlinger til.
Behandlingerne vil føles forskelligt fra gang til gang, da kroppens behov for afspænding ændres.
 
Hvis du har gået længe med en skavank kan det kræve op til 6 -7 behandlinger og evt. fremtidige vedligeholdelsesbehandlinger, at få kroppen i balance.

Behandlingen arbejder videre i kroppen i op til et par uger. Af og til længere tid.
Hvor tæt behandlingerne skal ligge på hinanden er individuelt og afhængig af problemet.
Jeg giver gerne forebyggende behandlinger.


Behandling af børn:
Da Kranio-sakral terapi er en meget nænsom behandlingsform, uden knæk og stræk, er den god til børn helt fra spædbørnsalderen.

Sidder der en spænding i nakken efter en hård eller for hurtig fødsel, kan denne løsnes med 1-3 behandlinger.
En spænding ved halshvirvlerne kan være årsag til kolik, fordøjelsesproblemer og senere i barnets liv problemer i form af allergier, luftvejslidelser m.m.

Børn født ved kejsersnit og for tidlig fødte børn har gavn af kranio-sakral behandling, da de ofte har overspænding i hjernemembranerne.
Senere i livet kan det give problemer med indlæring, stavning, ordblindhed, koncentration.

Behandlingerne foregår i samarbejde med forældrene, der kan medvirke ved at være i fysisk kontakt med barnet under behandlingen.

Reaktioner:
Alt fra mere energi til ekstrem træthed, der heldigvis er forbigående. Det forekommer dog mest efter 1. behandling.
Du får størst effekt, hvis du gir dig tid til at hvile efter behandlingerne.
Der kan forekomme en kortvarig opblomstring af symptomer i form af udslet, eksem eller hoste.
Du kan også kortvarigt få mere ondt i f.eks det led eller den arm, du fik behandling for, men det er et tegn på at kroppen arbejder på at opløse spændingen
Der går et par dage, før du mærker den fulde virkning af behandlingen. I den periode skal du ikke blive forskrækket, hvis der kommer spontane følelsesudbrud.

Jeg har fået tilbagemeldinger om at der ved 2. behandling sker helt andre reaktioner i kroppen og derfor føles meget forskellig fra 1. behandling, så har du mod på at komme igen, er du velkommen.